Ogrzewanie podczerwienią
Tu jesteś:
strona główna »
Śląskie »
Ogrzewanie podczerwienią
Napisał: Rose, dnia: 2011-06-07 15:49:02; Temat: Ogrzewanie podczerwienią
Ma ktoś ogrzewanie na podczerwień? Chodzi mi głównie o panele grzejąc, zastanawiam się nad tym typem ogrzewania domu, ale wolałabym się najpierw dowiedzieć jakie są opinie na ten temat od kogoś kto już ma.
Napisał: Mirosława, dnia: 2011-06-08 15:06:19
Dobrze rozumiem ? Chodzi Ci o panele na podczerwień? Takie biale płyty grzewcze? Jeśli tak to ja mam jakis czas temu sobie sprawiłam razem z mężem. bardzo fajnie dają ciepło, równomiernie w całym powmieszczeniu, mozna w każdym pokoju mieć inną temperaturę (ustawiasz ja sobie za pomocą termostatów). Powietrze jest przyjemne - nie suche. My mamy zawieszone wszystkie na ścianie. Fajna sprawa Poleacam. Bralismy z firmy krist dodatkowo dostalismy lampe na podczerwień. Tutaj masz stronę www.infrapanel.pl
Napisał: BlackAngel, dnia: 2011-06-30 14:44:31
Też mam z tej firmy co poprzedniczka i jestem zadowolona. A jakie konretnie rzeczy chcesz wiedzieć na ten temat?
Napisał: Rose, dnia: 2011-07-01 14:10:17
Już wiem wszystko co chciałam wiedzieć, powiedz mi tylko z jakiej firmy brałaś?
Napisał: BlackAngel, dnia: 2011-07-01 14:13:58
KRIST z Chorzowa tu masz stronę www.infrapanel.pl zamawiałam telefonicznie, bardzo sympatyczna obsługa
Napisał: kos, dnia: 2011-07-28 12:14:33
Możecie cos napisać o kosztach? Jak to wygląda w okresie zimowym, wysokość rachunków za prąd itp.
Napisał: BlackAngel, dnia: 2011-07-29 15:05:20
Mam mieszkanie ok. 40m2 w okresie zimowym płaciłam coś w granicach 100zł. Budynek sałbo ocieplony bo 5cm.
Napisał: Rose, dnia: 2011-07-29 15:11:45
Ja dopiero jestem na etapie zamówienia i czekam aż panele przyjdą wiec nie moge sie wypowidać na temat kosztów ogrzewania, ale jak zamawiałam to Pan mi powiedział ze miesięczne koszty do mojego mieszkania (a mieszkam w kamienicy nieocieplonej) są w granicach 3zł za metr kwadratowy w sezonie grzewczym. Zobaczymy w zimę.
Napisał: kos, dnia: 2011-07-29 21:07:00
BlackAngel, ile masz paneli w mieszkaniu? i jaka była temperatura w pomieszczeniach w okresie zimowym? Możesz coś napisać o odczuwaniu ciepła? Jak masz regulowaną temperaturę?
Napisał: BlackAngel, dnia: 2011-08-01 09:26:55
Mam 4 panele do tego 2 termostaty z programowaniem tygodniowym i jeden w łazience zwykły. W łazience zawsze miałam temperature ustawiona na 21 stopni. W kuchni i pokoju miałam ustawione tak, ze grzało mi rano jak do pracy się szykowalam i potem w ogole nie grzało bo nikogo nie bylo w domu, a załączało się o 16.50 zeby jak przyjde do domy bylo cieplo, a zawsze jestem cos kolo 17.30.No i na noc sobie ustawialam temperature na 19 stopni bo mi sie wtedy lepiej śpi. Co do ciepła to jest tak jak pisała Mirosława przyjemne tak jak cieplo, ktore daje słoneczko :D Nie ma takiego czegoś ze jak sie wchodzi to "bucha" Ci ciepłem, tylko wszędzie jest tak samo.
Napisał: Tomasz, dnia: 2012-02-07 13:23:01
Po teraźniejszych mrozach mogę zdecydowanie polecić ogrzewanie na podczerwień. Codziennie wstaje z uśmiechem na ustach,że nie musze latać po węgiel i palić w piecu jak niektórzy :). Przy Infrapanelach nie musze robic nic wstaje jest ciepło, kłąde się jest ciepło. Ogólnie jestem bardzo zadowolony .
Odpowiedz